kalender

vrijdag, 28 september, 2018 - 19:00

 

Ontmoetingsdiner Nekkersdal

Brussel wordt gekenmerkt door een grote diversiteit. Een enorme rijkdom! Al zijn er ook uitdagingen. Individuen identificeren zich als behorende dat bepaalde specifieke groepen, deze vormen een essentieel deel van hun identiteit en sociaal netwerk. Maar dergelijke groepen bestaan niet zelden naast elkaar. Expats, de Afrikaanse gemeenschap, Dansaertvlamingen, de moslimgemeenschap, Franstalige Belgen, om er zo maar enkele te noemen, leven in totaal verschillende werelden. Een Vlaming op een expatfeestje wordt al snel een rariteit en het kanaal dat Brussel doorsnijdt, bestaat niet enkel fysiek maar ook mentaal.

Het maakt een klein maar erg belangrijk verschil als buurtbewoners elkaar kennen of herkennen. Daarom willen we individuen en groepen die in eenzelfde buurt wonen maar elkaars leefwereld niet kennen, samenbrengen. Empathie en begrip voor elkaar kan ontstaan door op een ongedwongen manier samen te komen en te delen. Op vrijdagavond 28 juni brengen we de verscheidenheid van mensen die in Laken wonen samen.

Woon jij in Laken of omgeving? Altijd al eens je buurtbewoners beter willen leren kennen? Zin om gewoon gezellig met een buurtbewoner de maaltijd te delen? Kom dan naar het ontmoetingsdiner in GC Nekkersdal!

Het evenement vindt plaats in het kader van de Vredesweek en de Brusselse empathierevolutie. Een organisatie van Pax Christi Vlaanderen, Citizenne, Davidsfonds en GC Nekkersdal

Meer info en inschrijvingsformulier volgt

 

Praktisch

GC Nekkersdal, Laken

Aanvang: 19.00

Gratis maar vooraf inschrijven is verplicht

 

 

partners