kalender

donderdag, 28 september, 2017 - 19:30

Radicaal samen- dialoog als antwoord op vijanddenken

In het werk van Jonas Slaats is er één terugkomende thematiek: het voorkomen en doorbreken van de cirkel van haat en geweld.

De voormalige Vredesweekcoördinator heeft ondertussen heel wat expertise opgebouwd en werkt momenteel bij Kif Kif, een beweging die strijdt tegen discriminatie en voor meer gelijkwaardigheid. Daarnaast engageert hij zich op zelfstandige basis voor verschillende campagnes en projecten. De inhoudelijke nadruk ligt daarbij vooral op diversiteit, interculturaliteit en maatschappelijke beweging. De ideale persoon dus om zijn licht te laten schijnen over de thematiek van de Vredesweek.

In een gesprek met het publiek vraagt hij zich af welk beeld van de islam er in ons hoofd zit en hoe dat beeld tot stand is gekomen. Hoe overstijgen we de spanningen in onze maatschappij en gaan we met open vizier in dialoog?

Iedereen welkom! Donderdag 28 september om 19.30 in De Koepel in Brugge.

 

De organisatie van de Vlaamse Vredesweek in Brugge is een samenwerkingsverband tussen Pax Christi Brugge, Vormingplus, Diversiteitsdienst, Nsanga, werkgroep Interreligieuze Dialoog Integraal Brugge.

Contactpersoon Vlaamse Vredesweek Brugge: Marieke Verplancke - marieke.verplanckeatproximus.be

partners