kalender

zaterdag, 22 september, 2018 - 10:15

 

Vredeswandeling Haacht

In het kader van de Vlaamse Vredesweek heeft op zaterdag 22 september 2018 in Haacht voor de 3de keer een vredeswandeling plaats. Een niet te missen en inspirerende activiteit georganiseerd i.s.m. vredesweekpartner TAU.

Hier en daar luisteren we naar een inspirerende tekst over vrede en gerechtigheid. Hier en daar wordt er in stilte gewandeld om de diepere betekenis van geweld en vrede te laten doordringen.

De wandeling start vertrekt om 10:15 u. aan het station van Haacht en maakt een groene lus van ongeveer 15 km rond de gemeente Haacht.

Heel bijzonder is dat op het wandeltraject in 1943 een Jodentransport door verzetstrijders tot stilstand werd gebracht, waardoor een aantal  mensen op het transport gespaard bleef van de gaskamers. Via de Dreef wandelen we richting Hooiberg naar de oever van de Dijle. Aan de Hansbrug houden we halt, we staan stil bij de keuze of we bruggen opblazen of bruggen bouwen… We picknicken bij het Kasteel van Roost waar nieuwe wandelaars kunnen aansluiten om 13:00 u.

Nadien volgen we het natuurpad naast de Antitankgracht naar het Haachts Broek. Een pad langs de Leibeek brengt ons terug richting Haacht-Station, waar we de wandeling beëindigen tussen 16:00 en 16:30 u.

Iedereen welkom, deelname is gratis.

 

Bijkomende informatie is te verkrijgen via:

  • Wies Beckers: wiesbeckersatlive.be
  • Luc Taverniers: 016/608936

 

partners