materiaal

Baloena

Younes, Samir en Hosna raken hun lievelingsbal Baloena kwijt. Baloena komt uit Afghanistan en is mee naar België gereisd. In de grootstad waar ze wonen, trekken de kinderen op avontuur, op zoek naar Baloena. Hun verbeelding brengt hen op plaatsen waar ze nooit zijn geweest. Soms is het spannend, soms komen akelige herinneringen naar boven. Gelukkig hebben ze elkaar!
 
Kinderen uit een vluchtelingengezin voelen zich vlug thuis in een samenleving die hen aanspreekt op hun veerkracht en tegelijk mededogen toont voor het gemis en verdriet dat ze met zich meedragen. Het (prenten)boek Baloena brengt hierover een levendig én poëtisch verhaal, gebaseerd op levensechte ervaringen in een Afghaans vluchtelingengezin uit Gent. Baloena vormt een aanzet tot meer empathie, verwondering en geloof in een diverse samenleving.

 

Doelgroep: 4 tot 10 jaar

Prijs: € 14,95

Bestellen kan door een mail te stuur naar vredeswinkelatpaxchristi.be of door onderstaand bestelformulier in te vullen en door te sturen. Download het hier indien je dit nog niet deed. Beschikbaar vanaf eind augustus.

Bestelformulier

partners