nieuws

|
15 juni 2018

Je voelt je niet thuis waar je woont, maar waar ze je begrijpen

Christian Morgenstern, Duits dichter

 

Iedereen Thuis?

Van 21 september tot 2 oktober 2018 vindt de 29ste Vlaamse Vredesweek plaats. Met ‘Iedereen Thuis’ zet de campagne net als vorig jaar in op vrede in onze samenleving. Een belangrijk thema. Immers, waar je ook woont, waar je ook vandaan komt of terechtkomt, iedereen wil een plek waar hij of zij zich veilig weet, geborgen voelt, waar hij zijn zin kan doen, op adem kan komen. Het ontbreken van zo’n plek zorgt voor onrust, frustratie en soms zelfs agressie. 

Met de gemeenteraadsverkiezingen in het verschiet mikt de Vredesweek op een versterking van het beleid om een thuis voor iedereen mogelijk te maken. Pax Christi Vlaanderen en meer dan dertig organisaties doen dit door tijdens de campagne samen in te zetten op beleidsbeïnvloeding en sensibilisatie.

Maar ook jij kan de boodschap uitdragen! Maak een foto of een beeld met de Boomerang-app op de plek waar jij je thuis voelt. Omdat iedereen nood heeft aan zo’n plek vragen we je om het beeld te delen op sociale media met het onderschrift ‘Ik stem op #IedereenThuis in @gemeente’. 

Wil je nog meer doen? Waarom dan geen Vredesweekactiviteit organiseren? Organiseer zelf een gespreksavond over hoe het in jouw gemeente beter kan, breng onbekenden samen aan tafel om over ‘thuis’ te praten of bak een ‘Peace of Cake’. In de campagnekrant lees je hoe dit concreet in zijn werk gaat. Hierbij kan je steeds rekenen op de praktische ondersteuning van het Vredesweeksecretariaat.  Of wil je gewoon een activiteit bijwonen? Ontdek wat er bij jou in de buurt gebeurt op de kalender van de Vredesweekwebsite.

Op deze website kan je ook terecht voor verdere inspiratie omtrent de thematiek. Schrijf je bijvoorbeeld in voor Vierend en Bezinnend en ontvang tijdens de campagneweken om de twee dagen het bezinnend aanbod in de mailbox. Of download als leerkracht één van onze gratis lesbrieven en maak van je klas een echte thuis.

Je ziet het. Er staat weer heel wat te gebeuren! Afspraak tijdens de 29ste Vredesweek van 21 september, Internationale Dag van de Vrede, tot 2 oktober 2018, Internationale Dag van de Geweldloosheid.

 

 

 


 

 

partners