nieuws

Westhoek Vredeshoek

Op 5 juni zag Westhoek Vredeshoek officieel het levenslicht. Dit belangrijk nieuw vredesplatform is een initiatief van vredesorganisaties uit de Westhoek: Wakker voor Vrede, vzw Moeders voor Vrede, vzw Peace Village, Vredesfonds Ieper en Vredesdienst Ieper, Netwerk Oorlog en Vrede, Museum aan de IJzer. Westhoek Vredeshoek wordt mogelijk gemaakt door de provincie West-Vlaanderen en zal actief uitgedragen worden door de 17 Westhoekgemeenten.

Van oorlogsherdenkig tot actuele vredeswerking, dat is de missie van het vredesplatform. Vanuit haar verleden wil de Westhoek nu en morgen verantwoordelijkheid opnemen om een Vredesbeleid te ontwikkelen door, van en voor de inwoners van de Westhoek.

Westhoek Vredeshoek voert daad bij woord en ondersteunt als vredesweekpartner volop de Vlaamse Vredesweek. "We willen dat België meer investeert in vredesopbouw in conflictgebieden" zo stel Peter Peene van Wakker voor Vrede in naam van het platform. "Mag het wat m€€r zijn?", zo stellen vredespartners en lokale beleidsmakers in de Westhoek. De komende maanden zullen in de verschillende Westhoekgemeentes kraanvogels worden gevouwd voor vrede. Een krachtig signaal van velen naar het Belgisch buitenlands (vredes)beleid.

partners