doe mee

Steunactie

Steun de Vredesweek

De vele activiteiten en het uitgebreid aanbod van de Vredesweek zijn alleen mogelijk dankzij de helpende handen van velen. Ook jij kan bijdragen. Bak bijvoorbeeld een ‘Peace of Cake’ en geef ons een financieel steuntje in de rug!

Waarom?
Iedere gift, hoe klein ook, ondersteunt ons vredeswerk.

De Vredesweek bestaat ondertussen reeds 30 jaar. Pax Christi Vlaanderen en de Vredesweekpartners zetten de afgelopen drie decennio in op uiteenlopende maatschappelijke en geopolitieke kwesties: de inzet van kindsoldaten, de nood aan meer dialoog, de penibele situatie van miljoenen vluchtelingen, het klimaatbeleid, een genuanceerde berichtgeving, een internationaal wapenhandelsverdrag, polarisering in eigen samenleving. Altijd bevlogen en niet zonder resultaat. Zo bewerkstelligde de Vlaamse Vredesweek van 1994 dat België in 1995 als eerste land ter wereld een verbod op antipersoonsmijnen stemde! 

Pax Christi kan terugvallen op een lange traditie en unieke expertise. Enerzijds stellen we deze expertise ter beschikking van onze beleidsmakers opdat ze werk maken van vrede. Anderzijds blijven dankzij allerhande acties en met jouw hulp druk zetten. 

Om op eventuele ‘waarom’-vragen te antwoorden van mensen aan wie je graag een stukje cake verkoopt, sturen wij een actiepakket mee. Daarin vind je het nodige campagnemateriaal dat kort en krachtig het Vredesweekthema schetst. Heb je graag meer achtergrondinformatie over thema en campagne? Ga dan snel naar hier.

Met jouw steun

- kunnen wij onze experten aan het werk zetten;
- senbiliseren we de brede bevolking over het belang van vrede;
- zetten we aan tot positieve actie;
- kortom, bouwen we aan vrede!

Hoe doe je mee?

1. Plan datum, tijd & plaats
2. Registreer je actie hier. Geef een naam aan je actie. Dat kan bijv. de naam van je school zijn, je eigen naam etc.
4. Je ontvangt een gratis actiepakket ter ondersteuning van je actie met o.a. campagneposters, partyprikkers, ‘dank-visitekaartjes’ en flyers over het campagnethema.
5. Aan de slag met bakken, gezelligheid en verkoop.
6. Stort de opbrengst van de vrije bijdragen op het rekeningnummer BE41 8939 4403 7310 met mededeling Peace of Cake-actie + ‘naam actie’.
7. Je krijgt eeuwige dank. 

 

 

partners